Information v.429

Vi vilar inte på hanen… trots semestertider.
Vi har under många år investerat och satsat på anläggningen. Underhållet av en anläggning av denna storlek är inte billigt, men lika nödvändigt. Vi planerar nu för nästa underhållsplan. Tyvärr finns det åtgärder vi måste göra, som inte direkt berör träning eller tävling. Säkerheten går först och långsiktiga ekonomiska investeringar ska vi alltid prioritera.

Energiinvesteringar kommer alltid löna sig. Konvertering till fjärr- och bergvärme och investeringar i ny ledbelysning är åtgärder som betalar sig direkt och ligger också helt rätt i tiden. Nu förhandlar vi med Östersunds kommun och Länsstyrelsen i Jämtlands Län för att borra eget vatten. En process som tar tid. Detta är också en åtgärd som främjar miljön, säkerställer vårt vattenbehov och sparar tid och pengar. Återkommer mer om detta…
Vår nya startbil är snart på plats. En investering som är lika tuff som nödvändig. Vår gamla startbil var gammal redan då jag började på Östersundstravet 2005. Nu är det dags att växla upp och säkerställa ny modern funktion. Att anlita extern bil, som vi ibland varit tvungen att göra, är på sikt ekonomiskt helt otänkbart.
Vi har också en ”surdeg” framför oss, staketet runt anläggningen behöver en rejäl översyn, den har genom åren blivt både sönderklippt och sönderkörd av snöröjningsfordon mm. och detta är inte billigt. Men vi planerar för en långsiktig investering, vi ska göra detta i etapper. Återkommer även här…

En annan viktig investering är vår personal. En trogen och duktig personal som försöker serva alla våra kunder; oavsett man är publik, sponsor eller aktiv. Men då hästpopulationen minskar och antalet aktiva blir färre hamnar vi i en ond cirkel. Adderar vi färre starttillfällen blir det tufft. Travdagarna blir färre och prispengarna till alla aktiva minskar. Konsekvensen är att vi nu ser över vår organisation. Vem ska göra vad, när och hur? Denna process pågår förvisso ständigt. Och vi gjorde förändringar direkt på travskolan då Erika slutade, vi kommer göra förändringar på anläggningsgruppen när Viktor tyvärr lämnar oss och flyttar till Uppsala, vi kommer se över arbetsuppgifter och fördelning av ansvarsområden på sekretariatet och vi kommer se över och effektivisera sportfunktionen. Men vi ska göra detta på sikt men med bibehållen kvalitet.
En ny struktur, en effektivisering, kalla det ny organisation, ska vara på plats innan årets slut. Detta vill jag göra för att dels ge nästa VD en bra start, dels redan nu spara och försöka samla i ladorna för morgondagens utmaningar. Många små justeringar är bättre än en stor… och detta ska vi göra tillsammans, i samråd.

Almanackan:
19/7                   Anmälan till Derbykval 25/7
23/7                   Lunchtrav på Oviken kl.1220
24/7                   Bankommittémöte kl.0800 och Hyresmöte i publikhallen kl.1800-1900
25/7                   V64 med kval till Kallblodsderbyt 2024
1/8                     Anmälan till Derbyfinalerna 7/8
7/8                     Kallblodsderbyt och STL-Sommartrav med V86 och BC-försök
8-11/8               OBS! Hopptävlingar
10/8                   Bygdetrav Björnvalla
14/8                   Provlopp
23/8                   Anmälan till lunchtrav 29/8

Lycka till!
/JQ

Publicerad måndag 15 juli 2024.