Information v.439

En viktig faktor för Svensk Travsports (ST) framtida överlevnad är hur ägarstrukturen mellan ST, ATG och staten nu är på väg att luckras upp. Detta innebär att majoritetsbeslut, organisation och styrningen av ATG närmar sig alltmer vår, STs roll och uppdrag och inte staten. Vi kan på ett modernt och enklare sätt hantera beslut och inte minst ekonomiska frågor snabbare, bättre och mer fördelaktigt för oss aktiva.

Momsfrågan för alla aktiva är en annan viktig faktor på både kort och lång sikt. Det lutar mer och mer till vår fördel, beslut kommer inom kort. Det skulle vara förödande om hästnäringen inte i framtiden skulle vara en momspliktig verksamhet. Mer om detta kan ni läsa på STs hemsida.

Jag personligen, som ni säkert vet, avslutar inom kort min tjänst på Östersundstravet efter nästan 20 år. Officer på A4 i 13 år, därefter 7 år på sågverket Jämtlamell i Stugun och nu 20 år på Östersundstravet innebär snart 40 år i Jämtland. En fantastisk tid som gett mig erfarenheter, lärdomar och inte minst fantastiskt många goda vänner. När jag nu kliver av uppdraget som travbanechef på Östersundstravet kommer jag dock inte släppa taget om travet. Jag påbörjar nu min nya tjänst som ansvarig för ett nytt investeringsprogram för alla travsällskap. Här ska jag tillsammans med ST och ATG projektleda nya satsningar runt om i travsverige, lokalt anpassat efter respektive travsällskaps vision, strategi och beslut.

Daniel Storey tar över stafettpinnen efter mig, och påbörjar sin tjänst som ny VD på Jämtlands Travsällskap den 1 januari 2025, dock går han bredvid mig från den 1 november, detta för att säkerställa en bra överlämning. Jag hoppas verkligen att detta ska skapa nya förutsättningar, nya kontakter, affärspartners och sponsorer, nya idéer och lite nytt blod i verksamheten. Tryggheten är att grunden är lagd, vi har investerat och satsat, vi har en god ekonomi och duktig personal! Det känns bra!

·        Vi ska i nästa vecka träffa Länsstyrelsen och reda ut hur och vad som ska göras i respektive stall för att därefter besluta om vilka som ska användas för permanent uppstallning respektive gäststall…

·        Nästa vecka ska vi travbanechefer och sportchefer träffas för planering av travdagarna nästa år… Tilldelningen är 22 dagar nästa år, men vi ska försöka skapa ytterligare 2 egna dagar så vi totalt får 24 travdagar nästa år…

·        Glädjande att vi på Östersundstravet även detta år har flest deltagare i Till-Start-Projektet.

Almanackan:
30/9                  Anmälan till V64 den 4/10
4/10                  V64
7/10                  Strategi- och styrelsemöte JT
19/10                Till-Start-Projektet, Elbilsmässa i publikhallen, funktionärsmiddag i JSP-rummet
21/10                Anmälan till V64 den 25/10
25/10                V64
1/11                  Anmälan till V64 den 7/11
7/11                  V64
14/11                Anmälan till lunchtrav den 27/11 och Höstmöte på Spiltas kl.1800

Lycka till!
/JQ
.

Publicerad torsdag 26 september 2024.